Potpisan ugovor za izgradnju centra za starije osobe: Grad Đurđevac osigurao više od 6 milijuna eura

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić jučer su uručili 18 ugovora vrijednih gotovo 160 milijuna eura, u okviru Poziva Izgradnja i opremanje centara za starije osobe.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te zamjenik župana Ratimir Ljubić, budući da je Đurđevac u partnerstvu sa Županijom prijavio projekt “Izgradnja i opremanje Centra za starije osobe Đurđevac” na spomenuti Poziv te tako osigurao sredstva u iznosu od 6.138.429,00 eura uz 100-postotno sufinanciranje.

Projektom će se izgraditi i opremiti Centar za starije koji će imati smještaj za 122 osobe, a pružat će se i izvaninstitucionalne usluge poput dnevnog boravka, pomoći u kući i organizirane prehrane, uz liječničku skrb te psihosocijalne usluge. Podršku projektu dale su i okolne općine – Novo Virje, Podravske Sesvete, Virje, Gola, Molve, Ferdinandovac, Kalinovac i Novigrad Podravski.

Poziv je financiran sredstvima Nacionalnog plana i otpornosti, kojim su osigurana sredstva za financiranje izgradnje i opremanja osam centara za starije osobe, s ukupno raspoloživim bespovratnim sredstvima u iznosu od 49 milijuna eura, a izgradnja i opremanje još deset centara financirana je sredstvima državnog proračuna.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content