Biciklističkim maratonom spojili Kozice i Vukovar: Nakon izvezenih 135 kilometara odali počast žrtvama ispred središnjeg križa

U organizaciji Mjesnog odbora Kozice, u spomen 32. obljetnice okupacije i pada Vukovara jučer (subota) su se Kozičani Zvonko Kiš, Drago Kiš, Dalibor Vandruš i Josip Cader odvažili na memorijalni biciklistički maraton od svog mjesta do Vukovara.

Prije polaska na put dug 135 kilometara zajedno sa svojom logističkom pratnjom u kojoj su bili Andrej Slavetić, Damir Parc i Tomislav Vidas, odali su počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima paljenjem lampiona kod spomen obilježja poginulim kozičkim braniteljima Ivici Filikoviću i Perici Sabi ispred kapele sv. Roka u Kozicama.

– Ideja se rodila prije nekoliko tjedana i uz malo truda vrlo smo se brzo organizirali i dogovorili plan puta. Nitko od nas nije do sada izvozio toliko kilometara u komadu, ali sam bio siguran da ćemo u tome uspjeti i drago mi je da smo uspješno stigli do cilja i poklonili se žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Kozice Josip Cader te tom prigodom zahvalio sponzorima, kao i svima ostalima koji su im pomogli u organizaciji, osobito policijskim službenicima Policijske postaje Slatina.

(www.icv.hr, mf, adf; foto: MO Kozice)

 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content