Na početku Mjeseca borbe protiv ovisnosti Zavod za javno zdravstvo u VPŽ uspješno proveo istraživanje o ovisnostima u općoj populaciji

Istraživanje o ovisnostima u općoj populaciji koje su u Republici Hrvatskoj zajednički organizirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Institut za društvena istraživanja “Ivo Pilar” iz Zagreba uspješno je od rujna do studenoga ove godine provedeno i u Virovitičko-podravskoj županiji.

Nositelj provedbe u VPŽ bio je Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, a koordinator istraživanja bio je profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje.

Županijski Zavod za javno zdravstvo među prvima je u Hrvatskoj proveo ovo terensko istraživanje, i to prije krajnjeg roka provedbe, a sve zahvaljujući pravovremenoj i na iskustvu utemeljenoj pripremi, koordinaciji i vođenju anketara (terenskih istraživača).

Uspješna provedba organizacijski iznimno zahtjevnog istraživanja na najbolji je mogući način obilježila početak Mjeseca borbe protiv ovisnosti u našoj županiji, a koji se obilježava između 15. studenoga i 15. prosinca svake godine.

(Siniša Brlas)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content