U Orahovici polaganjem vijenca i paljenjem lampiona odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

U sklopu 18. studenoga, Dana sjećanja na Vukovar i Škabrnju, Orahovica je polaganjem cvijeća i lampiona odala dužnu počast žrtvama ratnih strahota na navedenim područjima.

Aranžman i lampion položilo je izaslanstvo Grada na čelu s gradonačelnikom Sašom Risterom, a lampione zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica Milan Rončević i braniteljske udruge, te potom i predstavnici političkih stranaka.

Počast je odana i kod spomen braniteljskog križa svih poginulih i umrlih hrvatskih branitelja kroz povijest na gradskom groblju gdje se nazočnima obratio gradonačelnik Rister.

-Zahvaljujem svima koji su danas došli odati dužno poštovanje Vukovaru, ali i svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Znamo da je Vukovar podnio najveću žrtvu za slobodu i samostalnost jedine nam Lijepe Naše stoga časno i ponosno s tugom u srcu danas palimo svijeću i molimo se za sve žrtve našeg Grada Heroja. Neka im je laka hrvatska gruda, a Vukovar će vječno svijetliti u našim srcima – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content