U Osijeku će se 30. studenog održati dodjela nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”: Iz VPŽ se natječu četiri kandidata

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, uz domaćinstvo Osječko-baranjske županije, organizira svečanost dodjele nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”, koja će se održati 30. studenog u Osijeku, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije s početkom u 19 sati.

Da se ruralni turizam razvija u dobrom smjeru pokazuje i velika kvaliteta prijavljenih projekata. Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” po jedanaesti put dodjeljuje nagrade onim najboljima, a ove godine za nju se bori čak 197 prijavitelja u osam kategorija, među kojima su i oni s područja Virovitičko-podravske županije, a koje je prijavila Turistička zajednica VPŽ.

Kandidati Virovitičko-podravske županije su: u kategoriji tradicijska (ruralna) gastronomija prijavljena je Turistička zajednica općine Pitomača s projektom Dan Pečenjakov – Pitomača, u kategoriji craft turizam prijavljen je MAMM, obrt za proizvodnju jakih alkoholnih pića s projektom Destilerija “MAMM”, u kategoriji ruralno turistički projekti prijavljen je Turističko informativni centar (TIC) “Klopotec” s projektom Turističko informativni centar “Klopotec” te u istoj kategoriji prijavljena je i Terra Slavonica d.o.o. s projektom Centar za posjetitelje dvorac Janković u Suhopolju.

I ove godine dodijelit će se posebna nagrada – Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma “Nagrada dr. sc. Eduard Kušen” kojom se nagrađuje pojedinac za izvanredne napore, trud i postignuća za razvoj i promociju ruralnog turizma.

Ruralni turizam značajan je čimbenik reaktivacije i razvoja ruralnih područja koji pomaže očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju te ga s pravom možemo nazvati budućnošću svjetskog turizma.

(www.icv.hr, vg, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content