Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten” potpisala u Zagrebu ugovor vrijedan gotovo 2 milijuna eura

U srijedu, 13. prosinca, Lokalna akcijska grupa “Virovitički prsten” potpisala je u Zagrebu s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ugovor o financiranju za provedbu intervencije 77.06. “Potpora LEADER (CLLD) pristupu” iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023.–2027.

Temeljem Ugovora o financiranju, Lokalnoj akcijskoj grupi “Virovitički prsten” odobrena su bespovratna sredstva u najvišem iznosu od 1.958.568,87 eura, a sredstva su odobrena za sufinanciranje provedbe Lokalne razvojne strategije LAG-a “Virovitički prsten” za razdoblje 2023.-2027.

Na svečanom potpisivanju, na kojem je sudjelovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, Ugovore o financiranju odabranim LAG-ovima uručili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić, dok su u ime Lokalne akcijske grupe “Virovitički prsten” sudjelovali predsjednik iste Mario Lukačević i voditeljica Sanja Stubičar.

LAG VIP na Natječaju za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. ostvarila je ukupno 45 bodova na temelju sljedećih kriterija odabira za dodjelu sredstava:

  • broj stanovnika LAG područja
  •  razvijenost područja
  •  kapacitet LAG-a za provedbu LRS

U sklopu provedbe odobrene Lokalne razvojne strategije LAG-a “Virovitički prsten” za razdoblje 2023.-2027. financirat će se projekti s područja LAG-a VIP iz tri intervencije:

  • Intervencija 1.1. Razvoj ruralne infrastrukture i usluga
  • Intervencija 1.2. Razvoj kohezije lokalne zajednice
  • Intervencija 2.1. Razvoj konkurentne poljoprivrede

Istovremeno, provodit će se i projekti suradnje te financirati tekući troškovi LAG-a i animacija stanovništva s područja LAG-a “Virovitički prsten”.

Na Natječaju za odabir lokalnih akcijskih grupa u programskom razdoblju 2023.-2027. odabrano je ukupno 56 LAG-ova s područja Republike Hrvatske, kojima je dodijeljena javna potpora u ukupnom iznosu od 102.924.000 eura.

(www.icv.hr, LAG VIP)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content