Antunovska smotra folklora već 28. puta oduševila brojne Našičane

U organizaciji HKD “Lisinski” Našice jučer (subota) po 28. puta održana je Antunovska smotra folklora. I ove godine je priređen bogat spoj kulture, tradicije i običaja. Na pozornici kod Dvorca Pejačević izmjenjivala su se kulturna umjetnička društva iz svih krajeva Slavonije, a nastupilo je i jedno društvo iz Slovačke i jedno iz Zagrebačke županije. Ova manifestacija privukla je mnogobrojnu publiku koja je mogla uživati i vidjeti svu raskoš i bogatstvo našeg kraja i okolice, a koji naši vrijedni KUD – ovi čuvaju od zaborava. U sklopu 28. Antunovske smotre održan je i Etno sajam s nadom da će postati tradicionalan.

Ove godine na 28. smotri folklora uz domaćina HKD “Lisinski” nastupali su: FS “Inovec” iz Slovačke, KUD “Tamburica” Velimirovac, FA “Požega, KUD “Obreška” Donja Obreška, SKUD “Ivan Brnjik Slovak” Jelisavac, HKUD “Koškani 1978” Koška, “Izvor” Donja Motočina, SKUU “Franjo Strapač” Markovac Našički, KUD “Lipa” Semeljci i HKD “Podgoračani” Podgorača.

Ovogodišnju smotru otvorio je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, koji je naglasio važnost očuvanja tradicije i kulturnog nasljeđa, te zahvalio organizatorima na njihovom predanom radu i trudu.

Predsjednik HKD ” Lisinski” Našice Miroslav Šarić kazao je kako je cilj ove smotre promocija tradicije i kulture folklora brojnih kulturno – umjetničkih društava.

– HKD ” Lisinski” organizirao je već tradicionalnu 28. Antunovsku smotru folklora povodom proslave Dana grada, a ovaj program je dio obilježavanja 135. obljetnice našega društva. Jako me veseli povratak na ljetnu pozornicu pokraj dvorca Pejačević nakon dugih pet godina i zaista mi je jako drago što smo se vratili. Publika nas je podržala i ovaj put i ne samo nas, već i sva gostujuća društva koja su sudjelovala, koja su uglavnom bila iz našičkog kraja i Slavonije. Ove smo godine pozvali KUD – ove s kojima najduže surađujemo, ali imali smo i goste iz Donje Obreške kraj Kloštra Ivanića te iz Slovačke. Naše društvo se predstavilo četiri puta na smotri – A sastav s plesovima našičkog kraja otvorio je smotru, dječja folklorna sekcija s igrama i pjesmama iz Slavonije te veteranka folklorna sekcija s plesovima iz Vinkovaca. Smotru smo završili kako smo ju i započeli, A sastav s koreografijom zagrebačkog Prigorja. Također smo ove godine organizirali i mali Etno sajam te se nadam kako će sljedeće godine broj izlagača biti nešto veći – izjavio je predsjednik Miroslav Šarić.

(icv.hr, ak, Foto: A. Koš)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content