Korisnike ove popularne kartice čekaju velike promjene: Evo što sve ukidaju

Mastercard najavljuje i da će sve kartice koje izdaje na svojoj mreži u Europi biti ‘tokenizirane’, javlja CNBC, prenosi poslovni.hr.

Medij precizira da će umjesto broja kartice od 16 brojki, koji se koriste za transakcije, biti zamijenjeni nasumično generiranim tokenom.

FOTO: Pixabay/Ilustracija
Iz Mastercarda najavljuju da bi od 2030. godine trebali uvesti velike novosti za korisnika. Od europskih korisnika više se ne bi zahtijevalo da ručno unose brojeve svojih kartica prilikom obavljanja online transakcija.

Mastercard najavljuje i da će sve kartice koje izdaje na svojoj mreži u Europi biti ‘tokenizirane’, prenosi CNBC.

Medij precizira da će umjesto broja kartice od 16 brojki, koji se koriste za transakcije, biti zamijenjeni nasumično generiranim tokenom.

Umjesto toga bit će korišten gumb s jednim klikom, što bi trebalo osigurati kartice potrošača od pokušaja prevare, navodi Mastercard.

Korisnici neće morati unositi lozinke svaki put kada žele nešto platiti online, jer tehnološka kompanija uvodi pristupne ključeve koji zamjenjuju lozinke.

Mastercard će također omogućiti kupcima da obave transakcije jednim klikom na blagajni koristeći biometrijsku autentifikaciju sa otiskom palca.

Iz Mastercarda navode da bi ‘tokenizacija’ trebala dramatično smanjiti broj prevara.

(poslovni.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content