Prijavljen projekt izgradnje III. osnovne škole sa sportskom dvoranom u Virovitici: Škola će imati 25 modernih učionica, a kapacitet je 700 učenika

Grad Virovitica je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA prijavio projekt izgradnje III. osnovne škole s dvodijelnom sportskom dvoranom na Javni poziv „Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole_Grupa 1“, Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Cilj projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za prelazak osnovnih škola na području grada Virovitice u jednu smjenu i provođenje cjelodnevne škole. Predviđeno je 25 novih i modernih učionica, a kapacitet nove škole je 700 učenika. Izgradnjom III. osnovne škole Grad Virovitica imat će 3 optimalne škole za jednosmjensku i cjelodnevnu nastavu, čime će se rasteretiti roditelje i učenike u smislu dolaska i odlaska u školu te pohađanja izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.

Podsjetimo, projekt izgradnje III. osnovne škole sa školskom sportskom dvoranom je pri ocjenjivanju u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih po svim elementima ocjenjivanja dobio stopostotno financiranje – za školu, dvoranu i uređenje okoliša, što znači da je u potpunosti usklađen s državnim pedagoškim standardima.

Ukupna vrijednost projekta je 19.289.910,79 eura.

U neposrednoj blizini, jugozapadno od planirane osnovne škole, smještena je druga obrazovna institucija – virovitičko Veleučilište, a gradit će se i nova zgrada dječjeg vrtića koji će s projektiranom školom činiti odgojno-obrazovni kompleks.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content