Riješite se muha i komaraca na prirodan način: Ovo su biljke koje ti leteći napasnici ne podnose

S toplijim danima stižu i muhe, komarci i ostali leteći napasnici od kojih se ponekad teško obraniti. Ako niste pobornik korištenja insekticida koji mogu kontaminirati vaš dom te dovesti u opasnost ljubimce ili djecu, onda biste trebali razmisliti o prirodnim metodama protiv buba. Pritom vam glavni saveznik mogu biti biljke. Većina njih muhe i komarce neće ubiti već će ih jednostavno držati podalje od vašeg doma. Stoga je uređenje malog vrta na balkonu ili u blizini ulaza u vaš dom dobar način da riješite svoj problem – prenosi Večernji list

Primjerice, muhe odbija miris bosiljka i mente koje možete u teglice posijati iz sjemena ili u vrtnim centrima kupiti već izrasle biljke koje je obično potrebno presaditi u veće teglice. Osim što ćete se riješiti muha, pri ruci ćete imati odličan začin i dodatak juhama, tjesteninama, čajevima i drugim delicijama koje spremate u svojoj kuhinji.

Ako imate više prostora na balkonu ili u vrtu, jednu teglicu ili komad tla rezervirajte za lavandu ili stablo limuna. Njihove mirise muhe također ne podnose pa će područje na kojem rastu te biljke zaobilaziti u širokom luku.

Baš kao i muhe, ni komarci ne vole miris lavande pa ćete odabirom te biljke biti na dvostrukom dobitku. Ako živite u stanu i na svom balkonu nemate dovoljno mjesta za biljku u teglici, nabavite sušenu lavandu i objesite je blizu ulaza u dom ili je stavite u vaze u prostorijama u kojima provodite najviše vremena.

Osim lavande, komarci ne vole niti neven, kao ni kadulju i ružmarin. Posadite ih u blizini kuće i osigurajte si mir u toplim ljetnim večerima.

Ako pak zbog ograničenosti prostorom ili nekog drugog razloga niste u mogućnosti nabaviti neku od spomenutih biljaka, pomoći će eterična ulja i mirisni štapići koji sadrže arome spomenutih, bubama mrskih biljaka.

(vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content