U OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju održane Školske olimpijske igre

U Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju posljednjeg dana nastave, u petak 21. lipnja, održane su školske olimpijske igre. Igre su se održale na Stadionu Školski vrt koji se nalazi uz školu.

Prigodnim riječima sportski je susret učenika otvorila novoizabrana najučenica škole Jelena Ivoš koja je položila prisegu. Nakon otvorenja svaki je razred pustio svoje balone koji su nošeni vjetrom poletjeli visoko u zrak.

Natjecanje je održano u tri discipline: trčanje na 50 metara (niži razredi) i trčanje na 80 metara (viši razredi), olimpijski skokovi te potezanje konopa kojeg su na kraju, na sveopće veselje publike, potezali i učitelji.

– Svi učenici nižih i viših razreda sudjelovali su u natjecanju i stremili pobjedi. Sunce je neumorno pržilo, no natjecatelji, puni sportskog duha, a uz potporu roditelja, prijatelja i publike, borili su se do posljednje sekunde- poručili su iz OŠ Ivana Gorana Kovačića i dodali:

– Školske olimpijske igre 2024. godine obilježilo je obilje smijeha, zabave i druženja. Stisak prijateljskih ruku na kraju natjecanja, kao i zagrljaji među euforičnim učenicima samo su potvrdili da je Školskim olimpijskim igrama opet ostvaren osnovni smisao. Uz početnu želju za uspjehom, učenici su pokazali da se najveće zadovoljstvo krije u sudjelovanju i zajedništvu- dodali su.

(OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content