U petak, 28. lipnja, u Đurđevcu otvorenje velike samostalne izložbe Zorana Homena: Retrospektiva majstora hiperrealizma pred đurđevačkom publikom

U sklopu ovogodišnjeg programa Picokijade, Muzej Grada Đurđevca odlučio se za veliku samostalnu izložbu istaknutog slikara Zorana Homena kojeg likovna kritika svrstava među najistaknutije predstavnike hiperrealističkog stila u Hrvatskoj.

Izložba njegovih umjetničkih likovnih radova, koji su nastajali tijekom godina u hiperrealističkom stilu, mrtve prirode, pejsaži i portreti, pod nazivom „Retrospektiva“, bit će otvorena u petak, 28. lipnja 2024. godine u 19 sati u galerijskim prostorima Muzeja grada Đurđevca u Starome gradu.

Zoran Homen rođen je 1951. u Osijeku. Odrastao je od prve godine života u Đurđevcu gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. U Zagrebu je diplomirao na Pedagoškoj akademiji kao nastavnik likovnog odgoja, a poslije je upisao Filozofski fakultet i diplomirao arheologiju. Kao mladi kustos zaposlio se u Gradskom muzeju Križevci u kojem je radio do umirovljenja. Bio je dugogodišnji ravnatelj križevačkog Muzeja, voditelj Likovne galerije i organizator likovnog života u gradu, a već 20 godina vodi tečajeve slikanja za slikare amatere u Križevcima i Bjelovaru.

Slikarstvom se bavi više od 50 godina izlažući na petnaestak samostalnih i više od stotinu skupnih izložbi.

Glazbene gošće na otvorenju bit će Ženski vokalni sastav Đurđevčice.

(djurdjevac.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content