U Suhopolju održana velika vatrogasna pokazna vježba: Žurne službe demonstrirale spremnost i profesionalnost

Danas je u Osnovnoj školi u Suhopolju održana velika vatrogasna pokazna vježba koja je okupila sve žurne službe, uključujući vatrogasce, hitnu pomoć, policiju, HGSS te K-9 tim. Vježba, organizirana prema protokolu elaborata DVD-a Suhopolje, odvijala se u realnom vremenu i uspješno simulirala stvarnu hitnu situaciju.

Službe su brzo reagirale nakon primanja dojave od strane Županijskog vatrogasnog operativnog centra (ŽVOC) na broj 193. Ubrzo nakon toga, vatrogasna vozila stigla su na mjesto događaja, gdje je obavljen izvid situacije. Na temelju zatečenih uvjeta, donesena je odluka o vrsti napada i zahvatu požara.

Evakuacija učenika iz zgrade Osnovne škole bila je jedna od ključnih aktivnosti u vježbi. Svi učenici su sigurno i brzo izvedeni na sigurno područje, dok su vatrogasci započeli gašenje požara. U međuvremenu, pretraga prostora vršena je uz pomoć K-9 tima, dok su vanjske snage bile raspoređene za vanjsku navalu i gašenje požara.

Vježbu su vodili zapovjednici: Igor Gotal kao zapovjednik vježbe, Gabrijel Solar kao voditelj unutarnje navale za gašenje i pretragu te Mirko Solar kao voditelj vanjske navale i raspoređivanja vanjskih snaga. Njihova koordinacija i stručnost osigurali su uspješan tijek vježbe, a sve službe pokazale su visok stupanj profesionalnosti i suradnje.

Osim gašenja požara i evakuacije, vježba je uključivala i demonstraciju postupaka pretrage prostora, što je omogućilo prisutnima da vide složenost i važnost svake faze intervencije. Hitna pomoć i policija također su imale ključne uloge, osiguravajući medicinsku skrb za “ozlijeđene” i održavanje reda tijekom vježbe.

Ova vježba, osim što je bila prilika za provjeru spremnosti svih žurnih službi, također je služila kao edukacija o važnosti pravilne reakcije u slučaju stvarne opasnosti. Organizatori se nadaju da će ovakve aktivnosti pridonijeti boljoj pripremljenosti i sigurnosti zajednice u budućnosti.

Dodajmo kako su današnjoj vatrogasnoj vježbi prisustvovali načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal, te ravnatelj suhopoljske Osnovne škole Anto Škraba.

(www.icv.hr, mra)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content