Biciklistički maraton od Slatine do Osijeka: VBR-ovci izvezli 5. biciklističku vožnju ”Crveni fićo”

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ”VBR” (veterani, branitelji, rekreativci) u sastavu Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač, uz logističku podršku Ozrena Rastije, izvezli su u subotu petu godinu za redom biciklističku vožnju od Slatine do Osijeka, odnosno do umjetničke instalacije ”Crveni fićo” u Osijeku.

Memorijalna vožnja održana je u sklopu projekta ”Heroji ,niste zaboravljeni!” koju Udruga maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, a u povodu obilježavanja Dana osječkih branitelja, kao i Dana 106. brigade te u sjećanje na 27. lipnja 1991. godine kada je tenk tzv.  JNA pregazio crvenog fiću. Tada je to bila slika koja je obišla cijeli svijet i nagovijestila agresiju tzv. JNA na Republiku Hrvatsku.

Na samom startu u Slatini, ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade, kao i uvijek podršku je svojom nazočnošću biciklistima iskazao zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić nakon čijih su pozdravnih riječi biciklisti ispraćeni put Osijeka.

Simboličnim paljenjem svijeće ispred umjetničke instalacije ”Crveni fićo” u Osijeku VBR-ovci su odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani grada Osijeka.

(www.icv.hr, adf; Glasnici istina)

449382449 423569770673709 553872131394006597 n Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content