I ove godine tradicionalna 9. Feričanačka biciklijada okupila brojne rekreativce

Danas (nedjelja) je održana tradicionalna Feričanačka biciklijada, 9. po redu u organizaciji Udruge učenika, mladih i učenika s teškoćama „Prijateljstvo” – Feričanci, Biciklističkog kluba Našice kao i Općine Feričanci.

Treba naglasiti kako je ova manifestacija postala tradicionalna i jedan je od najvažnijih događaja u Feričancima koja privlači sve veći broj sudionika iz godine u godinu.

I ovaj put su vožene tri staze – dječja u duljini 10 kilometara, rekreativna od 18 kilometara i extreme od 50,5. kilometara, a dodijeljene su i nagrade za najmlađeg kao i za najstarijeg biciklista.

Nazočne su pozdravili načelnik Općine Feričanci Marko Knežević, policijski službenik za prevenciju Jerko Bešlić te predsjednik Udruge „Prijateljstvo” Alen Dado koji je istaknuo zadovoljstvo brojem prijavljenih biciklista.

Načelnik Knežević je ovom prigodom naglasio odličnu suradnju s „Prijateljstvom”, udrugom koja je od velike važnosti za Općinu Feričanci, ali i šire.

-Prije svega, želio bih se zahvaliti na ovoj inicijativi i organizaciji devete biciklijade koju provodi udruga Prijateljstvo na području naše Općine. Izuzetno nam je drago vidjeti ovako velik broj sudionika i jako smo zadovoljni suradnjom s Udrugom „Prijateljstvo”. Ona se dijelom financira iz općinskog proračuna putem natječaja koje raspisujemo, no njihov rad, trud i doprinos društvenom životu u našoj općini daleko nadmašuju financijska sredstva koja dobivaju od nas. Ove godine, na inicijativu predsjednika Dade, uključili su se i u humanitarnu akciju nabavke računala, pa smo im tako donirali jedno računalo za potrebe njihove udruge neposredno prije same biciklijade. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim volonterima udruge Prijateljstvo i svima koji doprinose razvoju i održavanju društvenog života u općini Feričanci. Svjesni smo da nas je svake godine sve manje, ali ovakve hvalevrijedne akcije i događanja ne samo da obogaćuju našu općinu, nego su i poticaj da lokalne samouprave trebaju još više podupirati ovakve inicijative – rekao je načelnik Knežević.

Također, predsjednik Dado je rekao kako je ovaj događaj donatorskog karaktera te su sudionici imali priliku uživati u opuštenoj vožnji i druženju s drugim biciklistima u prijateljskoj atmosferi.

Na kraju se zahvalio volonterima, donatorima, Općini Feričanci na vrijednoj donaciji, ekipi našičkog Crvenog križa kao i predstavnicima Policijske postaje Našice te Biciklističkom klubu Našice koji su bili u pratnji biciklijade. 

(www.icv.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content