IN MEMORIAM Preminuo Zvonko Đerđ, dugogodišnji igrač, trener i dopredsjednik Stolnoteniskog kluba Orahovica

Orahovica je ostala bez još jednog velikog čovjeka, sportaša, sportskog radnika i trenera. U 71. godini života nakon teške bolesti preminuo je dugogodišnji igrač, trener i dopredsjednik Stolnoteniskog kluba Orahovica – Zvonko Đerđ.

Zvonko je bio čovjek koji je, možemo slobodno reći, stvorio stolni tenis u Orahovici. Cijeli život je bio u ovom sportu, od devete godine je držao reket u rukama i nizao velike uspjehe.

Godine 1980. bio je jedan je od osnivača prvog orahovačkog stolnoteniskog kluba pod nazivom Radlovac i najbolji igrač, a 2006. zahvaljujući ponajviše njemu, osnovan je Stolnoteniski Športski klub Orahovica u kojem i danas radi veliki broj djece.

Zvonko je odgojio niz generacija stolnog tenisa u Orahovici, 2013. godine dobio je nagradu Grada Orahovice kao najbolji sportski radnik, a kako je sam govorio njegov najveći sportski i životni uspjeh i najveća stolnoteniska pobjeda je njegov sin Ivica kome je uspio svoju ljubav prema stolnom tenisu u potpunosti prenijeti i koji je danas drugoligaški igrač.

Zvonko je bio poseban čovjek, samozatajan, miran, ali veliki radnik i čovjek ogromne duše i srca. Svima je uvijek znao uputiti samo dobru, toplu i lijepu riječ i uvijek je svima pružao ruku pomoći. Imao je ogromno strpljenje i posebno volio raditi s djecom, nikada mu nije bilo teško sate provoditi u dvorani kako bi im prenio svoje neprocjenjivo stolnotenisko znanje, a posebno je svima želio usaditi samopouzdanje i uvijek govorio kako u životu nema odustajanja.

Bio je veliki pobjednik, nikada nije volio gubiti, ali nažalost izgubio je svoj posljednji meč protiv najtežeg protivnika kojeg se ne može pobijediti. Orahovački stolni tenis izgubio je svoju ikonu, ali ipak njegova će loptica vječno odzvanjati zelenim stolovima Orahovice, a široki osmijeh ispod legendarnog brka uvijek će ostati motiv i snaga svakom orahovačkom stolnotenisaču i sportašu.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content