U subotu, 7. lipnja, u prostoru bivše Kalinićeve mesnice na virovitičkoj tržnici, otvara se nova mesnica čiji je vlasnik Zlatko Tošeski, poznati virovitički mesar i čovjek iza uspješne pečenjare Toše. Otvorenje mesnice “Toše” neće proći nezapaženo – posjetitelji će biti počašćeni domaćim zalogajima s roštilja i kotlovine, pićem i prigodnim druženjem od 10 do 12 sati.
Posebnu vrijednost ovoj novoj mesnici daje činjenica da je Tošeski svoje prve mesarske korake učio upravo od legendarnog virovitičkog mesara Josipa Kalinića. Godinama je upijao znanje i zanatske vještine koje se ne uče iz knjiga, već se prenose iz ruke u ruku, uz puno povjerenja i ljubavi prema poslu. Danas, Kalinić mu s ponosom prepušta lokal u kojem je radio desetljećima, zajedno s dijelom svojih pažljivo čuvanih receptura. Time je, simbolično i stvarno, mesarski zanat predan u sigurne ruke – one koje poštuju tradiciju, ali donose i novu energiju.
Tošeski i njegova obitelj, koji već godinama uspješno vodi mesnicu u sklopu tržnice, a od rujna prošle godine i pečenjaru u Rezovačkim vinogradima, odlučili su se na preseljenje i proširenje zbog boljih uvjeta, veće površine i modernije opremljenog prostora. Nova mesnica nalazi se na adresi Trg fra Bonifacija Gerbera 14 u Virovitici. Klimatizirana je, prostrana i opremljena s tri velike rashladne vitrine, što omogućava širu ponudu i kvalitetniju prezentaciju proizvoda.
– Prostor je stvarno puno veći, sad imamo mogućnost bolje rasporediti sve proizvode. Do sada smo morali miješati svinjetinu, junetinu i prerađevine u jednu vitrinu, sada ćemo to moći razdvojiti i ponuditi još više – objašnjava Tošeski.
Ponuda će biti bogata i raznolika – svježe meso (svinjetina, junetina i povremeno teletina), gotovi proizvodi za roštilj (ćevapi, pljeskavice, ražnjići), suhomesnati proizvodi, mesni sir, ali i gotova jela poput pečenja (prasetina, janjetina, plećke u roli),
Hrana se priprema po vlastitim recepturama, a iza svega stoji dugogodišnje iskustvo. Imaju svoje prerađevine, sve je svježe i domaće. Meso je hrvatskog podrijetla, bez uvoza.
Iako je mesnica bila početak, Tošeski je prošle godine proširio djelatnost i otvorio pečenjaru „Toše“ u Rezovačkim Vinogradima Odvojak II, u naselju Rezovac, gdje se svakodnevno pripremaju specijaliteti s roštilja na drveni ugljen. Obilne porcije, domaći okusi i meso vrhunske kvalitete brzo su osvojili ljubitelje dobre i kvalitetne hrane.
– Kupac mora biti sit do grla! Kod nas gladi nema – poručuje Toše, čija šunka iz vlastite prerade nosi i međunarodno priznanje iz Mađarske.
U ponudi pečenjare nalaze se ćevapi, pljeskavice, ražnjići, kotlovina, pečenja, ali i pizze, riba te odlične lepinje. Veliki somun s 10 ćevapa (330 grama mesa) i domaćim ajvarom stoji povoljnih 8 eura, a mesna plata za dvije osobe – dovoljna je i za troje.
– U našoj mesnici držimo samo najbolje meso, a isto to stavljamo i na naš roštilj. Porcije su izdašne, sve radimo po domaće i sa srcem – kaže Toše.
Novo u ponudi su i gableci koje nude radnim danom od 10 do 12 sati, uz mogućnost dostave. Za dostave do 35 eura naplaćuje se 2 eura, a za sve iznad toga – dostava je besplatna. Ova pogodnost vrijedi za sve narudžbe iz pečenjare „Toše“, bilo da se radi o pojedinačnim obrocima ili gablecima.
– Naš tim spreman je zadovoljiti svaku narudžbu, bilo da se radi o mesnicama, pečenjari ili dostavi – ističe Toše, najavljujući i novi prostor za proslave u Rezovačkim Vinogradima koji je u pripremi.
Za sve koji traže bogate porcije, domaće proizvode, kvalitetno meso i ukusna gotova jela – mesnica i pečenjara „Toše“ idealno su mjesto. Bilo da navratite na Trg fra Bonifacija Gerbera 14, posjetite Rezovačke Vinograde Odvojak II ili naručite dostavu – jedno je sigurno: iz Tošine kuhinje nitko ne odlazi gladan.
Mesnica “Toše”
Trg fra Bonifacija Gerbera 14, 33000 Virovitica
Radno vrijeme: pon–pet: 7:00 – 19:00, sub: 7:00 – 13:00
Pečenjara “Toše”
Rezovački Vinogradi Odvojak II, Rezovac
Radno vrijeme: pon–sub: 9:00 – 21:30, ned: 11:00 – 20:00
Kontakt: +385 95 386 4222 / 033 734 343
(promo)