FOTO: Središte Virovitice mirisalo po jeseni i pečenom kestenju

U središtu Virovitice kod Gradskog sata održana je peta po redu manifestacija pod nazivom “Jesen u gradu”, koju je uz Ekološko društvo Virovitica organizirao Grad Virovitica i Flora VTC, a pokrovitelj je bila Turistička zajednica grada.

Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovale su učeničke zadruge škola s područja pet županija: Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, a po prvi puta i s područja Brodsko-posavske županije.

Manifestaciju je prigodnim riječima otvorio gradonačelnik Ivica Kirin, koji je u pratnji svog zamjenika Damira Marenića i Katarine Đurđević, direktorice Turističke zajednice Grada Virovitice obišao tridestak štandova, na kojima su posjetitelji sajma mogli uživati u plodovima jeseni, besplatnim pečenim kestenima, a i zagrijati se uz ukusan „mikeški“ čaj. Tom prigodom predstavljena je i knjižica recepata „Mikeški jestvenik“ te prezentirana tradicionalna virovitička jela koja se u njoj nalaze, koja su posjetitelji mogli i kušati. Eko aktiv Dječjeg vrtića Cvrčak za male posjetitelje organizirao je radionicu pod nazivom “Jesenski okvir”.

Opširnije u novom broju Virovitičkog lista… (www.icv.hr, zc)

[g-gallery gid=”430529″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content