Uvjeti korištenja

Prihvaćanje uvjeta korištenja

Dobro došli na internetski portal Informativnog centra Virovitica d.o.o. www.icv.hr (u daljnjem tekstu ICV). ICV vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja ovog portala koje je regulirano Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje na domenama i poddomenama u vlasništvu ili suvlasništvu s ICV-om (u daljnjem tekstu Portal).

Korištenjem portala smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s Uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s “kolačićima”.

Obveze korisnika pri korištenju portala

ICV neće ni na koji način biti odgovoran za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem Portala.

Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja portala, neprihvatljivi su i strogo zabranjeni sljedeći postupci:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, neželjenu poštu – spam, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika

ICV zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će Portal uključivati reklame, raznorazne obavijesti itd.

Autorska prava

Sadržaj na Portalu zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu dozvolu ICV-a ili vlasnika sadržaja.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

ICV poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja Portala. ICV ih ni pod kojim uvjetima neće učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi Portal radio pravilno koristimo kolačiće (cookies). Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskom pregledniku. Korištenjem Portala dajete svoj pristanak za spremanje kolačića (cookies) na vašem računalu.

Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na Portalu vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom ICV-a. ICV nije odgovoran za sadržaj tih stranica.

Oglasi na Portalima

Detaljna pravila, uvjeti i načini oglašavanja na Portalu nalaze se na stranici marketinga Informativnog centra Virovitica d.o.o.: www.icv.hr/marketing

Sadržaj portala

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima Portala.

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na Portalu ICV-a. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar.

Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. ICV poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.

Promjene sadržaja Portala

ICV zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na Portalu bez obaveze prethodne najave. ICV nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Promjene Uvjeta korištenja

ICV zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalu.

Kršenje uvjeta korištenja možete prijaviti na e-mail adresu: [email protected]

 

Objavljeno 14.1.2014.