KRAJ ZAVRZLAME? O naletu na pješaka u Virovitici oglasila se i policija

Na cijelu zavrzlamu nastalu oko objave jučerašnje (utorak) prometne nesreće u Virovitici u blizini Glazbene škole, u kojoj vozač naletio na pješaka na pješačkom prijelazu, o cijelom slučaju, a nakon završenog očevida oglasila se i policija. U službenom priopćenju, demantiraju izjavu vozača koji je medijima, objašnjavajući svoju stranu priče, tvrdio da nije pobjegao.

Policija je izvjestila da je vozač nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, a da o događaju nije obavijestio najbližu policijsku postaju i vratio se na mjesto nesreće te pričekao dolazak očevidne ekipe, što je prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kažnjivo i smatra se kao bijeg s mjesta nesreće. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Jučer, 18. prosinca oko 18.30 sati, u Virovitici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je osobni automobil, naletio na pješaka, nakon čega je vozač napustio mjesto događaja. Prometna nesreća se dogodila kada je 55–godišnji vozač upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Antuna Mihanovića, smjerom jug-sjever, gdje se dolaskom do pješačkog nije približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti vozilo pred svakom preprekom, pri čemu je na pješačkom prijelazu prednjim dijelom vozila udario u 50-godišnjeg pješaka, koji je od siline udara odbačen na kolnik. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja a da o događaju odmah nije obavijestio najbližu policijsku postaju i vratio se na mjesto prometne nesreće te pričekao dolazak očevidne ekipe. Vozač se naknadno javio policijskih službenicima. Pješak je zadobio tjelesne ozljede i prevezen u OB Virovitica. Slijedi obvezni prekršajni nalog – stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content