FOTO: Edukacija župnih animatora Virovitičkog i Pakračkog dekanata

Dana 30.1.2016. u prostoru Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici održana je edukacija župnih animatora. Edukaciju je pokrenula Požeška biskupija i njezin biskup msgr. dr. Antun Škvorčević te će ju u prvom ciklusu pohađati oko 300 mladih na području Požeške biskupije. U današnjim edukacijskim radionicama prisustvovalo je pedesetak mladih – studenti, srednjoškolci s dvaju dekanata naše biskupije – pakračkog i virovitičkog.

Župni animator je netko tko bi trebao biti uzor mladima u radu i duhovnosti unutar župe i župne zajednice. Cilj edukacije animatora je osposobiti mlade ljude da budu aktivni graditelji svoje župne zajednice i dobri suradnici svećenika na župi. Animatori se kreativnim načinom trebaju približiti mladom čovjeku i pomoći mu u njegovom duhovnom rastu i sazrijevanju.

Temeljna edukacija obuhvaća osam tematskih radionica, a u prvom od dvaju susreta mladi su se bavili temama: Što znači biti animator na župi, Organizacija susreta u župnoj zajednici, Psihološki razvoj djece i mladih te radionica Pričaonica – kako uspješno ispričati priču.

Iako je pohađanje radionica zahtijevalo vrijeme i trud, animatori su prostor Katoličke klasične gimnazije napustili ispunjeni, vedri te obogaćeni novim iskustvima nestrpljivo iščekujući novi susret. (KKG Virovitica)

Invalid Displayed Gallery

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content