Glasnici istine sudjelovali na Memorijalnom maratonu na Maslenici

Maratonci ˝Glasnici istine˝ Zlatko Milošević iz Nove Bukovice,Darko DolovSki iz Dobrovića,Ivan Medved iz Kozica ,Mario Kovač iz Virovitice te slatinčani Željko Nikolić,Goran Draksler i Pavo Tutenov sudjelovali  22.01.2016 (petak)na  Memorijalnom  maratonu na Maslenici gdje su u povodu obilježavanja 23.obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica, jedne od najuspješnijih oslobodilačkih operacija HV-a i policije koja je bila prekretnica u Domovinskom ratu, te čijom su uspješnom izvedbom ponovno spojeni odsječeni dijelovi srednje i sjeverne Hrvatske s ostatkom domovine, veterani 3. gardijske brigade Hrvatske vojske “Kune” organizirali.4  memorijalni maraton ˝Maslenica˝ od Zelenog hrasta u Islamu Latinskom &nb sp; do Novigrada preko Paljuva i Kašića, u duljini od 18 km na kojem tradicionalno sudjeluju slavonski maratonci.

 

Na startu kod ˝Zelenog hrasta˝sudionicima ovog Memorijalnog maratona  pozdravnim riječima obratio se u ime organizatora Tomislav Antolović predsjednik udruge veterana 3.gardijske brigade˝Kune˝ koji je simbolično dao znak za start Memorijalnog maratona te ih  skupa s mnoštvom okupljenih veterana 3. i 4. Gardijske brigade ispratio .

Na svom putu do ciljnog odredišta maratonci su zastali u Kašiču gdje su paljenjem sviječe ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima 3.gardijaske brigade i Križa odali  dužnu počast   i 36 –orici poginulih branitelja iz sastava 3.gardijske brigade ˝Kune˝u VRO Maslenica.

Na ciljnom odredištu u Novigradu sudionike Memorijalnog maratona dočekao je i pozdravnim riječima im se obratio g-din Martin Gospić zamjenik načelnika općine Novigrad.

Na memorijanom maratonu sudjelovalo  je 20-ak  slavonskih maratonaca   iz Osječko baranjske, Brodsko posavske , Virovitičko podravske županije i to  članovi maraton kluba Hrvatski sokol iz Osijeka TK Brace iz Slavonskog Broda te članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije˝Glasnici istine ˝ iz Slatine  te Kruno Šnur iz Kutine,Duško Štrbac iz Zagreba te Zadranin  Damir Dukić -Kuke   .

˝Glasnici istine˝zahvaljuju  na pomoći  u organizaciji i realizaciji odlaska na Maslenicu  općini Sopje,Velebit osiguranju-zastupstvo Slatina,DVD-u Sopje te općini Novigrad .(www.icv.hr, glasnici istine)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content