Grad Orahovica raste uz pomoć svojih građana, udruga, gospodarstvenika, obrtnika…

Orahovački gradonačelnik Josip Nemec održao tradicionalni novogodišnji domjenak, a u cilju zahvale svim koji su na bilo koji način pomogli Gradu Orahovici u protekloj 2015. godini. U nizu uglednih i visokih gostiju, domjenku su nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, dekan Medicinskog fakulteta Osijeka Aleksandar Včev, ravnatelj Razvojne agencije VIDRA Tomislav Petric i mnogi drugi. Gradonačelnik Orahovice Josip nemec istaknuo je kako je iza Orahovice, a posebno njenih građana teška godina, ali godina koju je na kraju uspješno privedena kraju dok od Nove očekuje još više realiziranih projekata za bolji život građana:

– Prije svega se želim svima od srca zahvaliti jer vi ste zaslužni za sve ovo što se u Orahovici radilo. Mi imamo veliko bogatstvo ljudi koji nam pomažu od udruga do OPG-a, gospodarstvenika i obrtnika, poslovnih partnera i svi su oni dio uspješne Orahovice. Moram reći da je u Orahovici gotovo sve aktivno i svi rade u interesu grada Orahovice i zato mogu reći da je Orahovica najuspješniji grad u našoj županiji. – rekao je između ostalog gradonačelnik Nemec.

1501domjenak5Zamjenica župana VPŽ Sanja Bošnjak istaknula je kako Grad Orahovica radi puno na čelu s gradonačelnikom Nemecom te kako će županija i dalje biti na raspolaganju ovome gradu te kao i uvijek davati punu podršku. Saborski zastupnik Josip Đakić također je pohvalio rad Grada i gradonačelnika Nemeca te poželio da 2016. godina bude godina još većeg razvoja i prosperiteta kako Orahovice tako i Županije i cijele Hrvatske:

– U novoj 2016. godini zaista očekujemo puno i od grada Orahovice, ali i od svih političkih i gospodarskih subjekta u našoj županiji. Vjerujem da ćemo snažnim zaokretom, reformama te radom i zalaganjem ostvariti bolje rezultate nego što smo ih imali do sada te da će gospodarski projekti u gradu, županiji i državi biti još bolji i pridonijeti nužnom gospodarskom oporavku cijelog prostora Domovine nam Hrvatske. – zaključio je Đakić.

1501domjenak2Među govornicima obratio se i dekan Medicinskog fakulteta Osijek Aleksandar Včev koji je naglasio kako će u ovoj godini biti nastavljena suradnja ovoga fakulteta i Orahovice u vidu terenske nastave studenata, a posebno u pokretanju Sveučilišnog preddiplomskog studija fizioterapije koji bi trebao krenuti 1. listopada ove godine za prvih 30 studenata čime bi Orahovica u buduće tri godine sa 90 studenata postala sveučilišni grad. (www.icv.hr; vg)

1501domjenak3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content