Izložba „Dim-priča o duhanu” 29. siječnja

Uključujući se u ovogodišnju Noć muzeja Gradski muzej Virovitica predstavlja gostujuću izložbu „Dim-priča o duhanu” Etnografskog muzeja Zagreb. Nastavljajući dobru suradnju u predstavljanju virovitičkoga kraja i prikupljanju etnografskih materijala Gradski muzej Virovitica je prvi muzej u kojemu ova velika izložba gostuje.
Izložba autorice Marije Živković, kustosice EMZ otvorena je u siječnju 2015. te se do lipnja tekuće godine uz razne programe mogla razgledati u Zagrebu. U našem muzeju izložba će biti upotpunjena podatcima i predmetima virovitičkoga kraja na kojima je radila kustosica Jasmina Jurković Petras. Uz izložbu osmišljeni su i razni sadržaji u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Sv. Rok VPŽ koji će se provoditi tijekom gostovanja izložbe, a pod nazivom „Pušenje je out”.

760-2-1452592607

Izložbu čine tematske cjeline koje govore o povijesti biljke i njezinom značaju među narodima i kulturama svijeta. Zatim je predstavljen dio dolaska biljke duhana u naše krajeve, njezinoj obradi i prilagodbi tržištima. Posebno je predstavljena i zbirka pušačkog pribora te tipovi lula i njihova proizvodnja. O načinima uživanja duhana detaljno je pisano u katalogu izložbe, a što je na izložbi prikazano video materijalima i scenografskim ugođajem.

760-3-1452592607

(www.muzejvirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content