Orahovačka Udruga vinara, vinogradara i voćara proslavila dan svog zaštitnika svetog Vinka

Vinogradari i vinari ovih su dana u svojim vinogradima te kada i kako tko može, slave svog zaštitnika svetoga Vinka. Slavonske su proslave najupečatljivije pa tako i one u orahovačkom kraju. U lovačkoj kući u Crkvarima Udruga vinara, vinogradara i voćara Orahovica priredila je tradicionalnu proslavu Vinkova. Uz pravu slavonsku vatru pekle su se kobasice i slanine, svatko se svoje proizvode dao na kušanje, a sve je naravno završilo uz tamburicu i slavonsku pjesmu.

-Odlučili smo se malo ranije pripremiti ove proslavu kako bi na sam dan Vinkova svatko mogao u svoj vinograd. Prošla godina je vinogradarski i vinarski bila odlična pa se nadamo da će nam sveti Vinko i ove godine podariti dobru godinu. Hvala svim članovima koji su se odazvali i gostima koji su uveličali našu proslavu. – rekla je tajnica Udruge vinara, vinogradara I voćara Romi Suk-Barić.

U lovačkoj kući su se tako zajedno družili vinogradari, vinari i lovci, a proslavi je nazočio i orahovački gradonačelnik Josip Nemec:
-Moram prije svega pohvaliti rad orahovačkih vinara, vinogradara i voćara koji su iznimno aktivni u svim gradskim manifestacijama i svojski se trude promovirati svoj grad. Nadam se i vjerujem da će im i ova godina biti dobra barem kao prošlogodišnja, ako ne i bolja, a njihovi proizvodi su dokaz da Orahovica ima itekako što ponuditi i to na visokoj razini i kvaliteti. – zaključio je gradonačelnik Nemec.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content