Predavanjem u Donjim Meljanima započeo projekt “Niti zavičaja”

U srijedu 20. siječnja, u područnoj školi Donji Meljani ravnateljica Zavičajnog muzeja, Dragica Šuvak, održala je predavanje na temu „Nošnje slatinskog kraja“. Predavanjem je započela provedba projekta Osnovne škole Josipa Kozarca pod nazivom „Niti zavičaja“. Riječ je o projektu kojeg su osmislile učiteljice područne škole Donji Meljani, Martina Grgurić i Mirjana Prlić. U suradnji sa voditeljicom projekta, psihologicom OŠ Josipa Kozarca, Anjom Kovač Mišura, projekt je poslan zakladi Slagalica koja je financiranje projekta i odobrila.

Projektom je planirano osnivanje folklorne skupine, radionica na kojoj će se šivati dijelovi narodnih nošnji, provođenje edukacija o lokalnoj tradiciji i tiskana publikacija koja će sadržavati sve događaje projekta.

Mještani Donjih Meljana su se u velikom broju odazvali predavanju što je dalo dobar „vjetar u leđa“ ovom projektu. Svi građani zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se uključiti izradom pojedinih dijelova nošnje, sudjelovanjem u podučavanju folklornog plesa ili posudbom starih fotografija nošnji i tekstova lokalnih pjesama.

Projekt će se provoditi do 11. ožujka 2016. godine, kada će biti izdana tiskana publikacija sa svim provedenim projektnim aktivnostima.(www.icv.hr,mt)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content