Radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici u sklopu EU projekta vrijednog 45 milijuna kuna

U Poduzetničkoj zoni II u Virovitici započeli su u svibnju 2015. godine radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija. Izgradnja Centra je 99% financirana iz strukturnih fondova EU, a 1% financira Virovitičko-podravska županija, koja je i nositelj projekta. Partneri na projektu su VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković te on ujedno predstavlja i uspješan primjer suradnje lokalne zajednice, znanstvenika i industrije.
Radovi su u punom jeku, a dinamika realizacije je u skladu s planiranom. Završeni su svi građevinski radovi, a u tijeku su obrtnički, koji se odnose na postavljanje stolarije i keramičarske radove, izradu unutrašnjih pregradnih zidova te elektroinstalaterske radove.
Vrijednost izgradnje je 25 milijuna kuna, a izvođač radova je tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita.

Cilj izgradnje Centra je povećanje konkurentnosti drvnoprerađivačkih poduzeća na širem panonskom, ali i na cijelom području Republike Hrvatske te pružanje usluga malim i srednjim poduzetnicima iz drvnoprerađivačkog sektora u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, s naglaskom na inovacije.

– Kada govorimo o projektima županija, gradova i općina, Panonski drvni centar kompetencija trenutno je jedan od najvećih projekata financiran iz fondova Europske unije u Republici Hrvatskoj te ujedno i prvi hrvatski centar koji će biti usmjeren na jačanje drvnoprerađivačkog sektora. Zahvaljujući znanstveno-istraživačkim radnjama koje će provoditi Institut Ruđer Bošković i Šumarski fakultet u Zagrebu, Virovitica će postati centar, ne samo u proizvodnji, nego i u znanstveno-istraživačkoj djelatnosti u sektoru drvne industrije u ovom dijelu jugoistočne Europe – rekao je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

(www.vpz.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content