Šesto “Božićno Rokanje” oduševilo prepuni club Blues

Udruga mladih PAUK Orahovica organizirala je šesto po redu Božićno rokanje. Riječ je o istinskom rock koncertu koji se inače održava uoči Božića, no zbog obnove kino dvorane i mnoštva sadržaja u Orahovici, Paukovci su 6. Božićno Rokanje smjestili u prve dane Nove godine i to u club Blues kao čestitku tom kultnom orahovačkom clubu za 25 godina njegova postojanja i zahvalu svojim vjernim članovima.

Nakon dočeka Nove Godine i višednevnih prejedanja raznoraznim specijalitetima, nije bilo boljeg način za izgubiti dobivene kalorije nego se rasplesati uz rock ritmove Rokanja gdje su oduševila tri benda i to Gužva u 16-ercu poznata punk-rock grupa iz Osijeka, Borovski Štakori oi punk band iz Vukovara te Inkognito metal band iz Slatine. Glavni pokrovitelj bio je Grad Orahovica. Prvi su na stage došli dečki iz Grada Heroja Vukovara, band Borovski šatkori koji su odmah podigli publiku na noge.

Publike je bilo uistinu iz svih krajeva Slavonije unatoč snijegu koji je padao cijeli dan. Tako su orahovački klub Blues povukli iz Osijeka, Našica, Slatine, Virovitice, Đurđenovca, Čačinaca, Zdenaca i naravno Orahovice.

– Božićno rokanje je ponovno rasturilo. Inače sam član Pauka i našeg orahovačkog rock banda i redovno na sam na svim koncertima. Ovogodišnje Rokanje bilo je ludo, svi bandovi su odradili vrhunski, svaka čast dečkima i naravno ekipi iz PAUK-a na organizaciji. – kaže Matej Žagar iz Orahovice.

Vardan Rugole Car i Hrvoje Tomaić iz Đurđenovca također su redovni na svim Paukovim koncertima:

– U Orahovici su uvijek vrhunski glazbeni događaji. Pauk radi sjajne evente, dovodi vrhunske bandove i gotovo da jedva čekamo informaciju da se nešto ovdje događa. Ovogodišnje Rokanje je bilo totalno zakon, super atmosfera, odlična glazba i mogu samo reći da se rezerviram ia za sve ostale događaje. – kaže Hrvoje. Vardan je dodao kako ga oduševljava energija ekipe iz Pauka:

– Svaka čast ekipi PAUK-a na ovim sjajnim koncertima. Nisam čak imao prijevoz za Rokanje, bio sam spreman platiti i ulaz nekome tko ide i tko me poveze. U svakom slučaju, ludilo od svirke i zabave. – zaključio je Rugole Car. Svi bandovi koji su nastupili također su pohvalili orahovačku publiku i ekipu iz PAUK-a, a ono što je najvažnije mnoštvo publike sa svih strana dokaz je da se urbana glazba sve više poštuje među mladima, a kako je bilo i onih nešto starijih potvrda je da je rock glazba i prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. (www.icv.hr; vg)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content