Slučajevi nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijevara se nastavljaju

Policijskoj postaji Slatina supružnici su prijavili kaznena djela prijevare. Provedenim obavijesnim razgovorima došlo se do saznanja da je nepoznata osoba došla do preslika njihovih osobnih iskaznica te bez njihova znanja sklopila pretplatničke ugovore na temelju kojih je podigla četiri mobilna telefona na obročnu otplatu od 24 rate.

Također, Policijskoj postaji Virovitica 79-godišnjakinja je prijavila prijevaru na isti način. Nepoznati počinitelji došli u njezinu kuću pod izlikom provjeravanja podataka za parlamentarne izbore te zatražili osobnu iskaznicu, koju su kopirali, nakon čega su bez njezinog znanja sklopili dva pretplatnička ugovora i nanijeli joj materijalnu štetu veću od 3.200 kuna.

Savjet građanima: 

Policija savjetuje građane da prilikom dolaska nepoznatih osoba na njihovu kućnu adresu, koji se predstavljaju kao popisivači stanovništva, provoditelji anketa, djelatnici raznih tvrtki ili ustanova, istima ne daju na uvid i preslikavanje svojih osobnih iskaznica ili drugih dokumenata, jer će na taj način izbjeći moguće prijevare. koje će te osobe u drugim tvrtkama počiniti u njihovo ime.

(PU VPŽ, Foto:Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content