Tvrtka Šafram d.o.o. dobila priznanje „Zlatnu kunu“

Tvrtka Šafram d.o.o., vodeći domaći proizvođač začina i jedini hrvatski proizvođač začinske paprike, čiji su pogoni u Turanovcu, dobila je, s obzirom da joj je sjedište u Zagrebu, priznanje „Zlatnu kunu“ Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb, za poslovne rezultate ostvarene u 2014. godini, u kategoriji malih trgovačkih društva.

Šafram je obiteljska tvrtka koja zapošljava 50 djelatnika, te nekoliko desetaka sezonskih radnika, a bavi se proizvodnjom začina i domaće mljevene začinske paprike namijenjene kućanstvu i mesnoj industriji.

Uz pomoć sredstava iz EU fondova, u posljednje dvije godine, povećali su svoje kapacitete, što im je omogućilo proširenje asortimana, otvaranje novih radnih mjesta, ali i nova ulaganja.

Tvrtka je 2012. godine u sklopu EU projekta vrijednog 4,31 milijun kuna, cjelokupnu proizvodnju, preradu i pakiranje začina, sušenog voća i povrća te sredstava za konzerviranje iz Zagreba preselila u Turanovac, gdje je tada otvoren novi proizvodni pogon, a u listopadu 2015. godine otvoren je još jedan novi proizvodno-skladišni prostor.
Prigodom otvorenja novog pogona, promovirana je još jedna robna marka, dodatak jelima s povrćem “Moj začin”.

Većinu svoje proizvodnje plasiraju na tržištu Republike Hrvatske, ali su sve više prisutni i u izvozu, kako na tržištima susjednih zemalja, tako i na vrlo zahtjevnim tržištima zapadnoeuropskih zemalja.

(hgk, Foto:Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content