Tvrtke iz VPŽ sudjelovale na akciji “Darujmo Hrvatsko”

Tijekom blagdana u Zagrebu je održana akcija „Darujmo Hrvatsko“ gdje su se građanima darivali hrvatski proizvodi poput meda, čaja, šećera, bučinog ulja, vina, pršuta, batata, sira, slatkiša, kozmetike.

To je akcija hrvatskih proizvođača kojom se želi potaknuti i druge da ovih dana pri blagdanskoj kupovini prednost daju domaćim proizvodima.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović poručio je da su time željeli razveseliti građane i ujedno ih potaknuti da i sami daruju hrvatske proizvode. Također, istaknuo je i kada bi se u košarici svake hrvatske obitelji našlo samo pet posto više domaćih proizvoda, već bi to imalo blagotvoran učinak na ukupno hrvatsko gospodarstvo. Burilović je rekao i da “Kupujmo hrvatsko” mora postati naš stil života i trajati 365 dana te da mu je drago da građani to prepoznaju i da danas svako dijete zna za tu akciju.

Ciljevima akcije doprinijela je i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica koja je organizirala sudjelovanje u akciji 8 proizvođača iz Virovitičko-podravske županije, što je doprinijelo promoviranju županijskih proizvoda.

S područja Virovitičko-podravske županije svoje su proizvode darovale i sudjelovale u akciji sljedeće tvrtke: VIRO Tvornica šećera sa šećerom, Spider grupa Pitomača s ljekovitim biljem i bučinim, lanenim i konopljinim uljem, Dam Lozan s ljekovitim biljem, Medena Virovitica s medom, Podrum Vineda Vukosavljevica s vinom, Višnjica Slatina s batatom, Pčelarstvo Balint Virovitica s poklon-paketima meda te OPG Davor Špoljar Terezino Polje s bučinim uljem. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content