U Slatini se otvara “Caritasova trgovina”

Problem siromaštva u našem gradu, župi i okolici nažalost poprima sve veće razmjere. Caritas župe Sv. Josipa, tj. župljani i svi ljudi dobre volje minulih mjeseci su kroz razne dobrotvorne akcije nastojali pomoći najpotrebnije obitelji i pojedince. U rad Caritasa svojim donacijama uključivale su se i tvrtke i poduzetnici ovoga kraja. Prošloga Božića slatinska Mesoprerada donirala je župnom Caritasu pakete sa mesnim proizvodima i drugim potrepštinama što je uljepšalo Božićne blagdane u nekoliko obitelji.
Pokazalo se da je potrebno što prije organizirati pomoć u suzbijanju siromaštva na sustavniji način. Budući da se nalazimo u Godini Božanskog Milosrđa i na poticaj pape Franje odlučili smo u ovoj godini pokušati se približiti najpotrebnijima na konkretan način. U suradnji sa biskupijskim Caritasom narednih dana u župi Sv. Josipa otvorit ćemo Caritasovu trgovinu za grad Slatinu i okolicu. U njoj će se besplatno moći nabaviti najpotrebnije životne namirnice za sve potrebite bez obzira na vjeru i nacionalnost. Svaki dan će biti akcija svježi kruh i mlijeko. Uz to na nekoliko adresa dva puta tjedno vozit će se topli obroci. U tijeku je uređenje prostora trgovine. Ovim putem pozivam sve pojedince, tvrtke i institucije da svatko na svoj način budu sudionici ovog plemenitog projekta.
Isus jednom reče: Što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće meni ste učinili. Želimo u ovoj godini uistinu činiti konkretna djela milosrđa. U ovom prostoru koji se otvara za najpotrebitije našega grada kucat će jedno veliko srce dobrote, to je naše srce, koliko će ono biti veliko ovisi o svakome od nas.(Izvor:Dragan Hrgić, facebook Župa sv. Josipa Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content