Virovitički glumci: Blanka Bart Hajoš i Mijo Pavelko u filmu nagrađenom na Festivalu kratkometražnog filma u Londonu

Kratkometražni igrani film “Da je kuća dobra i vuk bi je imao” Hane Jušić osvojio je nagradu za najbolji međunarodni film na upravo završenom Festivalu kratkometražnog filma u Londonu.
“Da je kuća dobra i vuk bi je imao” prati preosjetljivu djevojku koja ponekad ne može razlučiti stvarnost od neobičnih fantazija. Na rođendanskoj proslavi svoga muža prisiljena je provesti dan s njegovom obitelji koja je ne prihvaća, te pod njihovim okrutnim povećalom postupno gubi doticaj sa stvarnošću.

Film, za koji Jušić potpisuje scenarij i režiju, nagrađen je u kategoriji u kojoj je bilo osam nominiranih uradaka, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Nastao je u produkciji Akademije dramskih umjetnosti i HRT-a, a premijerno je prikazan na festivalu u Rotterdamu.

Kao nagrađeni naslov prikazat će se na ShortsTV, televizijskom kanalu posvećenom kratkometražnoj formi koji je dostupan milijunima kućanstava diljem SAD-a, Europe i Afrike.

U filmu glume Sanja Drakulić, koja je preuzela nagradu u Londonu, te Tibor Knežević, Marina Redžepović, Damir Poljičak, Blanka Bart-Hajoš i Mijo Pavelko.

Direktorica fotografije i scenografkinja je Jana Plećaš, montažu potpisuje Jan Klemsche, zvuk Borna Buljević i Martin Semenčić, a kostimografiju Katarina Pilić.

U natjecateljski program eksperimentalnih filmova londonskog festivala bio je uvršten film “When nothing never happens” samostalne autorice Leone Kadijević.

Londonski filmski festival održao se od 8. do 17. siječnja, ove godine trinaesti put. Riječ je o manifestaciji prepoznatoj kao mjestu premijernih projekcija za nezavisne filmove i mlade kreativne talente.

Hana

(m.tportal.hr, Foto: havc)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content