Vladimir Šeks predstavio knjigu “1991. – moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, svoju knjigu „1991. – moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“, predstavio je hrvatski političar, zastupnik u svim sazivima Hrvatskog sabora i počasni građanin Virovitice Vladimir Šeks. Riječ je o dva dijela od kojih jedan govori o razdoblju od 1. siječnja 1990. do 13. kolovoza 1991., dok drugi dio prenosi razdoblje od 13. kolovoza 1991. do 31. prosinca 1991.

Kako je istakao autor, nakana je bila skrenuti pozornost na “kovače lažnoga novca”, krivotvoritelje hrvatske povijesti, falsifikatorie i lažne proroke, koji su danas stvarna prijetnja nacionalnom jedinstvu.

– Nastoji se zamagliti stvarna bit povijesnih događaja i osoba iz 1991. godine, u hrvatskoj modernoj povijesti, o danima kada se radilo o biti ili ne biti, kada se radilo o stvaranju hrvatske države – rekao je autor knjige Vladimir Šeks.

IMG_6515Šeks dodaje kako njegova sjećanja nisu rezultat osobnih promišljanja nego se isključivo i jedino temelje na činjenicama, na dokumentima koji do sada nisu izašli u javnost, a kojima se nastoji rasvijetliti jedan dio moderne hrvatske povijesti i pokazati kako je hrvatski narod protiv volje svih i bez saveznika, uspio stvoriti svoju državu. Temeljni dio knjige odnosi se na optužbe da je u ljeto 1991. Šeks bio glavni protivnik Tuđmana i njegove politike. Šeks je optužen da je bio na čelu skupine urotnika koji su željeli maknuti Tuđmana i Hrvatskoj dati ustaški karakter.O tome se godinama spekuliralo, sudionici vremena iznosili su kratke informacije, a Vladimir Šeks se odlučio za drugačiji pristup.

Knjigu su, uz autora, predstavili akademik Dubravko Jelčić te recenzent dr. sc. Ivica Miškulin, a u uvodnom djelu, autora i njegov književni rad predstavila je ravnateljica Višnja Romaj. U prepunom prostoru Gradske knjižnice između ostalih su nazočili i saborski zastupnici Josip Đakić i Igor Fazekaš, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Ivica Kirin. (www.icv.hr; bs; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content