Predavanje za osobe treće dobi o ugovorima na dosmrtne i doživotne ugovore

U prostorijama udruge Matice hrvatskih umirovljenika iz Suhopolja, udruga S.O.S. Virovitica organizirala je predavanje za osobe treće dobi o značajnostima ugovora s naglaskom na dosmrtne i doživotne ugovore koje je održala voditeljica pravnog savjetovališta Ines Hečimović.
Predavanjem o posebnostima dosmrtnih i doživotnih ugovora istaknuta je i važnost sklapanja ostalih vrsta ugovora prilikom kojih posebnu pozornost treba posvetiti sadržaju te pravima i obvezama koje se preuzimaju njihovim potpisivanjem. Pružanjem pravovaljanih činjenica i primjera iz sudske prakse, umirovljenici/ce su informirani o različitostima, opasnostima kao i o mogućnostima zlouporabe sklopljenih ugovora s ciljem izbjegavanja potencijalnih neželjenih ishoda. Informiranje i predavanja o dosmrtnim i doživotnim ugovorima utječu na oprezniji pristup ugovaranju pravnih obveza, no doprinosi i smanjenju socijalne isključenosti osoba treće životne dobi povećavajući im razinu svijesti i znanja o toj tematici.
Kao način dodatnog informiranja i savjetovanja o problematici ugovora svim prisutnima na predavanju, kao i ostalim osobama, omogućeno je pružanje pomoći i podrške putem pravnog savjetovališta Udruge ponedjeljkom od 17.00-19.00 sati u prostorijama Udruge ili putem SOS linije na broj 033/721-500.
Održano predavanje drugo je u ciklusu predavanja koja se održavaju u sklopu projekta „Znanjem do sigurnosti“ koji za opći cilj ima prevenciju socijalne isključenosti starijih osoba kroz povećanu informiranost o pravima i obvezama koje proizlaze iz ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i smanjenje zlouporabe istih. Projekt provodi udruga S.O.S. Virovitica, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. (www.icv.hr, sos virovitica)
2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content