Dječji kutak “Veseli sat” održan u dosad najvećem broju

Veseli sat Društva „Naša djeca“ Slatina u četvrtak, 18. ožujka 2016. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina okupio je do sada najveći broj polaznika svojih radionica koji su znali prepoznati ljubav i radost u daru koji daješ ili primaš te time uživaš i ujedno želiš razveseliti  svojeg bližnjeg.
Tako su naše Voditeljice,  djeca, roditelji, i svi prisutni  darovali svoje vrijeme i talente na ovoj radionici izrade lutki od papirnatih vrećica  i izradi sunaca od hamer papira, a čije zrake su sijale posebnom toplinom jer su ih oblikovale, svojim konturama, malene i vrijedne dječje ručice. Voditeljice radionica bile su Marinela Zrinščak Begovac i Dragana Matić, obje učiteljice razredne nastave. Suvoditeljice su bile Sanela Tot, Biljana Jelenčić i Tamara Majer kao i naše drage mame, tate i teta Marija.
Za izradu lutke od papirnatih vrećica potrebno je: Potrebno je samo presaviti vrećicu ili je postaviti uspravno na ruku i oblikovati glavu životinje ili joj dati ljudske osobine  koje dijete  želi.   Kolaž papirom dodaju se  ostali potrebni elementi što ovisi o mašti djeteta u datom momentu. Veoma je  zgodan način na koji dijete izražava svoju kreativnost jer ne postoje dva ista oblika. Svako dijete unosi dio osobnosti u svoj uradak što možemo  lijepo vidjeti na fotografijama s radionice.Na kraju radionice djeca su se poigrala uz pjesmu i  igru „Sunce“. Radionica je završila prigodnim darivanjem djece  Dječji forum “Mladost” Slatina koji djeluje pri OŠ Eugena Kumičića (voditeljica Elvira Vujčić) darivao je djecu  prekrasnim  igračkama (plišancima) koje su prikupili od svojih prijatelja i vršnjaka. Uz igračke, darivali su i knjige i slikovnice čime su proveli još jednu od aktivnosti planiranih u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi”.
Dječji forum “Osmijeh” koji djeluje pri OŠ Josipa Kozarca (voditeljica Sanela Tot) darivao je Dječji kutak “Veseli sat” knjigama i slikovnicama čime su također proveli još jednu od aktivnosti planiranih u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi”.
Djelatnice Knjižnice zahvaljuju se svima koji su svojom prisutnošću i ljubavlju ispunili svaki djelić prostora Knjižnice. Ispričavamo se svima koje nismo uspjeli „uloviti“ fotografijom, a koji su bili dio našeg zajedničkog druženja.Pridružite nam se i Vi!(www.icv.hr, Ana Knežević, Snježana Pačarić)

no images were found

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content