Djevojčice iz Crkvara drugu godinu zaredom ”pomele” konkurenciju

Vatrogasna zajednica Orahovica i ove je godine za najmlađe vatrogasce organizirala dječje vatrogasno natjecanje. Na natjecanju je sudjelovalo 7 ekipa i to po dvije ekipe iz Crkvara, Stare Jošave i Dolaca te jedna iz Orahovice, a natjecali su se u četiri mjesta: Staroj Jošavi, Dolcima, Crkvarima i velika završnica u Orahovici. Organizator je pripremio niz zanimljivih igara koje su bile spoj vatrogasnih vještina, brzina i spretnosti sa zabavnim dječjim igrama:
-U svakom mjestu natjecalo se u tri igre koje su se po kolima izmjenjivale. Igre koje smo ove godine pripremili su pikado, vatrogasna košarka, brzo spajanje cijevi, zatim ”lojtranje”, igra u kojoj svih šest članova ekipe zajedno nosi velike vatrogasne ljestve i mora što brže proći kroz čunjeve, potom rušenje meta pomoću brentače, odnosno pomoću mlaznice i cijevi spojenih na cisternu. U igri ”zbroj kockica” bacale su se kockice i zbrajali konačni bodovi te na kraju vatrogasna kuglana u kojoj djeca okrenuta leđima moraju bacanjem loptice kroz noge srušiti što više meta. Na kraju svi sudionici su bili više nego zadovoljni, sjajno smo se zabavili pa smo se i mi treneri okušali u pojedinim igrama. Hvala svim voditeljima i roditeljima djece te, naravno, najviše djeci koja su bila maksimalno korektna – rekao je glavni organizator natjecanja, zapovjednik Vatrogasne zajednice Robert Orina.

Na kraju najviše bodova i pobjedu drugu godinu zaredom odnijela je ekipa Crkvari 2, ženska ekipa Crkvara koja je tako ponovno ”pomela” konkurenciju. Drugo mjesto pripalo je ekipi Dolci 1, dok su treće mjesto osvojili Crkvari 1. U konkurenciji voditelja najspretnija i najbolja bila je voditeljica Crkvara Marijana Varga koja je kazala:
-Prije svega, ovo je jedna velika zabava za svu djecu i svi su oni zajedno najveći pobjednici ovog natjecanja. Ja sam svojoj ekipi rekla neka samo uživaju i zabave se, a rezultat je u cijeloj priči najmanje važan. Na kraju, evo, prvo i treće mjesto i njihovoj sreći nema kraja. Što se tiče nas voditelja, bila je to ”žestoka” borba, cilj je bio da i sami okušamo sve ono što moraju proći djeca. Hvala organizatoru na odlično organiziranom natjecanju koje je pravi način da se u ovo zimsko doba odvoji djecu o računala i televizora i privuče jednom korisnom i plemenitom zanimanju.
Nagrade najboljima uručili su orahovački gradonačelnik Josip Nemec te predsjednik Vatrogasne zajednice Petar Čačinović.

(www.icv.hr, vg, Foto: Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content