FOTO: Ivanu Korenu i Podrumu Vineda po tri zlatna odličja

Na sajmu Viroexpo i ove godine svoja vina izlažu članovi Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” iz Virovitice, koja su prije izložbe ocijenjena od strane stručne komisije enologa.

U okviru zabavnog dijela sajma dopredsjednik Udruge Mate Anić i dožupan Virovitičko-podravski Zdravko Dijaković, zamjenica gradonačelnika Virovitice Željka Grahovac, te direktor sajma Viroexpo Igor Andrović, najboljim su vinarima uručili zaslužena priznanja.
Tom prigodom 18 vinara za svoja vina dobila su zlatna odličja, 87 srebrna, a 20 vinara dobilo je brončana odličja.

Najbolje ocijenjeno vino je graševina vinogradara Ivana Korena iz Kloštra Podravskog, koji je dobitnik zlatnih odličja za još jednu graševinu i mješavinu bijelih sorti Podrum Vineda dobitnik je također tri zlatna odličja, dvije za graševine i jedno za cabernet sauvignon, Hrvoje Miler za svoje dvije graševine dobitnik je dviju zlatnih odličja, koja su dobili još vinari Boljevčan-Jegdić za graševinu, Ljilja Ribić za graševinu, Alen Ban za sauvignon, Mario Koprolčec za mješavinu bijelih sorti, Martin Jušta za graševinu, Ivan Horak za graševinu i mješavinu bijelih sorti, Mladen Dijaković za mješavinu bijelih sorti, Zoran Bačar za vino višnje te Željko Sudar također za vino višnje. (www.icv.hr; vle; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content