Gospodarstvenici iz VPŽ očekuju rast, poboljšanje uvjeta poslovanja te manje administracije

U četvrtak, 4. veljače 2016. godine u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu održao se okrugli stol i predstavljanje Poslovnih očekivanja 2016. godine, posebnog izdanja Privrednog vjesnika, tom prigodom dodijeljena je i Nagrada Ekonomski analitičar 2015. godine.
Poslovna očekivanja 2016. godine kao i odabir najboljeg Ekonomskog analitičara 2015. godine, temeljem odgovora 433 poduzeća, pravi su barometar poslovne klime kod nas. Dodaju li se tome tekstovi s ocjenama, procjenama, promišljanjima i stavovima čelnika 140 hrvatskih tvrtki i gospodarskih potpornih institucija, slika o očekivanjima od godine koja je nastupila – postaje sve jasnija. Sa područja Virovitičko-podravske županije u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i suradnji sa Privrednim vjesnikom, u anketi je sudjelovalo četrnaest gospodarskih subjekata: Apis Cabuna, Brana d.o.o. Virovitica, Croming d.o.o. Pitomača, Dam d.o.o. Lozan, Drvene konstrukcije d.o.o. Voćin, Keramika Modus d.o.o. Orahovica, MDM d.o.o. Virovitica, Ortran d.o.o. Orahovica, Podrum Vineda d.o.o. Vukosavljevica, Pan Parket d.o.o. Čačinci, PP Orahovica d.o.o. Orahovica, Pustara Višnjica d.o.o. Višnica, Zanatpromet trgovina d.o.o. Virovitica i VIROEXPO d.o.o. Virovitica.

U anketi koju su gospodarstvenici ispunjavali, nalazila su se pitanja poput očekivanog rasta tvrtke, što očekuju sa uvjetima poslovanja, te osobno mišljenje što bi buduća vlada trebala poboljšati za njih. Gospodarstvenici iz Virovitičko- podravske županije očekuju rast, poboljšanje uvjeta poslovanja te manje administracije. Odgovori gospodarstvenika mogu se sažeti u jednu riječ – akcija!.

Tom prigodom dodijeljena je i Nagrada Ekonomski analitičar 2015. godine, temeljem izbora u kojemu su sudjelovale i tvrtke s područja Virovitičko-podravske županije. Za najboljeg ekonomskog analitičara za 2015. godinu izabran je Damir Novotny.

(hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content