Gradska glazba Virovitica ove godine slavi 133. rođendan

Članovi Gradske glazbe Virovitica održali su u petak, 26. veljače u bivšem Domu Hrvatske vojske u Virovitici godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je predsjednica Ivana Molnar podnijela izvješće o radu u 2015. godini te predložila plan rada za 2016. godinu koji je jednoglasno usvojen.

Gradska glazba Virovitica osnovana je daleke 1883. godine, danas broji 95 članova u dvije sekcije; 35 članova velikog orkestra i 60 mažoretkinja. O radu ovog društva koje ove godine obilježava 133. godinu postojanja, na skupštini je govorila predsjednica Ivana Molnar:
– Već tradicionalno sudjelujemo na raznim manifestacijama diljem zemlje i u susjednoj Republici Mađarskoj, gradu Barcsu, s kojim već duže vrijeme imamo odličnu suradnju, a cilj nam je u ovoj godini proširiti suradnju i s nekim drugim gradovima i glazbenicima kako u Hrvatskoj, tako i u Mađarskoj.

Veseli nas što smo učvrstili suradnju sa Glazbenom školom Jana Vlašimskog iz Virovitice, te njenim ravnateljem Damirom Mihaljevićem, te što naš veliki orkestar upotpunjuju učenici i studenti škole. Zahvaljujem gospodinu Mihaljeviću, ali isto tako i Gradu Virovitici i pročelniku za društvene djelatnosti Alenu Bjelici što imamo njihovu podršku i razumjevanje i između ostalog i ovaj lijep prostor za vježbu i sastanke u prostoriji bivšeg Doma Hrvatske vojske u Virovitici. Također zahvaljujem i našem kapelniku Silviju Palošu, te voditeljici mažoretkinja Ani Paloš, ali i svim našim članovima na zajedničkom trudu i upornosti da dugu tradiciju ovog hvale vrijednog društva produžimo i za buduća pokoljenja.- Rekla je tom prigodom predsjednica Gradske glazbe Virovitica Ivana Molnar.

(www.icv.hr, bs, Foto:www.gradskaglazbavirovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content