Iz Virovitičkog lista: Atraktivna plavokosa Ukrajinka s diplomom filmske producentice u Virovitici je pronašla budućnost

U travnju prošle godine Virovitica je postala bogatija za još jedan sportski klub, i to ne bilo kakav. Prvi put u povijesti Virovitice i Virovitičko-podravske županije osnovan je Klub ritmičke gimnastike “Pirueta”. Na čelu kluba je predsjednica Olivera Pleša, a dopredsjednica Tena Tucelj. Već tada je bio veliki interes za ovaj sport. U međuvremenu KRG “Pirueta” Virovitica dobio je značajno pojačanje.

Prije skoro tri mjeseca iz ukrajinskog Kijeva stigla je Oleksandra Hryshchuk, 22-godišnja trenerica koja je izabrala upravo Viroviticu kao grad gdje svoje znanje i umijeće želi prenijeti na generacije mladih Virovitičanki.

Koliko dugo se već bavite ritmičkom gimnastikom?

– Od svoje pete godine, to je bila zajednička želja mojih roditelja i bake, a tim sportom sam se aktivno bavila deset godina.

U Ukrajini je ritmička gimnastika popularan sport. Možete li izdvojiti neko svoje natjecanje ili rezultat?

– S obzirom da je jako popularan sport i da je bila uvijek jako velika konkurencija, tako su i natjecanja bila zahtjevna. Često sam bila na natjecanjima i turnirima i osvajala zapažene rezultate u Ukrajini i na gostovanjima u Rusiji, ali nažalost, nismo imali prilike putovati na međunarodna natjecanja jer je to bilo financijski dosta zahtjevno. Teško mi je izdvojiti neku nagradu jer ih je bilo puno. Doma, u Ukrajini, sve je puno mojih medalja i pehara.

oleksandra2

S 15 godina završili ste profesionalnu sportsku karijeru. Kamo Vas je put odnio?

– Upisala sam fakultet za filmskog producenta, završila ga, ali je prevagnula ljubav prema ritmičkoj gimnastici. Na nagovor svoje trenerice postala sam trenerica. U početku sam se jako bojala rada s djecom, ali nakon prve godine rada, kao trenerica grupe u kojoj je bilo sedam djevojčica od pet do sedam godina, bilo mi je prekrasno. Zatim je došla druga, treća grupa i sve je bilo super. Jako volim raditi s djecom.

MOJ CILJ JE PRENIJETI SVOJA ZNANJA NA TE MALE DJEVOJČICE I HTJELA BIH IM BITI UZOR KAO ŠTO JE MOJA TRENERICA BILA MENI

Kako ste došli baš u Viroviticu i kako je bilo napustiti obitelj i domovinu?

– Na preporuku, preko prijatelja me pronašla predsjednica KRG “Pirueta” Olivera Pleša. Bilo je teško otići jer nikada nisam bila odsutna od kuće na duže vrijeme. Ispočetka mi je bilo dosta teško. Sada sam se već navikla, moj klub je postao moj novi dom. Roditelji me podržavaju u radu jer znaju da tu mogu napraviti puno.

Primjetite li da ste svojim učenicima postali uzor?

– To i jest moj cilj. Prenijeti svoja znanja na te male djevojčice i htjela bih im biti uzor kao što je moja trenerica bila meni. Želim im objasniti i pokazati sve što ih zanima. Ja sam imala dobre rezultate i sigurna sam da djevojčice iz našeg kluba uz puno rada i vježbe mogu napraviti puno. Kada me počela trenirati moja trenerica je imala samo 19 godina, prenijela je svoje znanje na mene i ja želim isto to.

Klub je dosta mlad, možete li već sada reći da radite s talentiranom djecom koja mogu postići velike rezultate?

Da. I jako sam ponosna na njih. Cijeli tekst pročitajte u najnovijem broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr, bg, Foto: Matija Rođak)

oleksandra3

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content