Iz Virovitičkog lista: Zajednica žena “Katarina Zrinski” na području Virovitičko-podravske županije broji 2.858 članica

Zajednica žena “Katarina Zrinski” organizacija je žena HDZ-a, osnovana u Splitu 20. veljače 1999. godine, a netom iza toga i na području naše županije. Zajednica je to žena unutar stranke, koje prihvaćaju programska načela HDZ-a.
– Zajednica žena „Katarina Zrinski“ u našoj županiji djeluje na području svih općina i gradova, uglavnom kroz stranačke aktivnosti, kao i prema potrebama lokalne zajednice na kojoj djeluju. Sve članice HDZ-a mogu biti i članice Zajednice, a njih na području Virovitičko-podravske županije ima 2.858, od kojih je 200-tinjak vrlo aktivno. Pod tim mislim da se odazivanju na akcije i sudjeluju u radu svojih općinskih i gradskih povjerenstava, kao i u radu stranke općenito. Među njima su najbrojnije i najaktivnije „Virovitičke Katarine“ koje predvodi Vlasta Honjek-Golinac, o radu Zajednice na području županije kazala je predsjednica Sanja Kirin.
U prošloj godini „Virovitičke Katarine“ su imale brojne akcije. – Osim aktivnog sudjelovanja u stranačkom radu, dijelile su medena srca građanima za Valentinovo, prodavale su kolače za pomoć bolesnom dječaku iz Pitomače, dijelile maslinove grančice na Cvjetnicu, palile lampione za žrtve Vukovara, tradicionalno pekle božićne kolače za korisnike pučke kuhinje, prikupile i pakirale slatke paketiće za djecu iz obitelji korisnika pučke kuhinje i djecu bez roditelja u Domu svetog Josipa u Hrvatskom Leskovcu, o akcijama održanim u prošloj godini govori Sanja Kirin.
Rad Zajednice žena “Katarina Zrinski” nastavit će se i u ovoj godini.
– U ovoj godini, uz tradicionalne akcije za Valentinovo, Cvjetnicu i Božić, planiramo obilježiti i Majčin dan, Svjetski dan suzbijanja okrutnosti nad životinjama i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Uz humanitarno djelovanje, radimo na jačanju položaja žena unutar HDZ-a, određivanju političkih stajališta u odnosu na temeljna društvena pitanja hrvatskog društva. Družimo se i razvijamo pozitivno okruženje, zbog čega nam se pridružuje sve više žena, što nas iskreno veseli – o radu Zajednice zaključila je Sanja Kirin. Cijeli tekst pročitajte u najnovijem broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr, zc, Fotografija: Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content