Jan Spider na 27. Međunarodnom sajamu ekoloških proizvoda BioFach 2016.

Od 10. do 13 veljače u Nürnbergu u Njemačkoj održan je 27. Međunarodni sajam ekoloških proizvoda BioFach 2016., na kojem je svoje proizvode predstavilo više od 2.400 proizvođača.

Osmu godinu zaredom, na ovoj najznačajnijoj eko-manifestaciji, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, izlagalo je i 11 hrvatskih eko-proizvođača među kojima, s područja Virovitičko-podravske županije, tvrtka Jan Spider iz Pitomače, jedan od najvećih proizvođača i prerađivača ljekovitog bilja u Hrvatskoj, koji godišnje proizvede preko 150 tona ljekovitog bilja, od čega oko 130 tona kamilice.

„Mala ekološka poljoprivredna proizvodnja, poput hrvatske, može doći do izražaja jedino putem zajedničkih aktivnosti te organiziranih nastupa na događanjima kakvo je BIOFACH, a mogućnost financiranja iz EU fondova za ruralni razvoj putem mjera agro-okolišnih potpora te organiziran i osmišljen nastup ekoloških proizvođača na tržištu, svakako predstavljaju potencijal za daljnje unapređenje ekološke proizvodnje u RH“, rekla je direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Božica Marković.

Sajam BioFach održan je pod pokroviteljstvom IFOAM-a (Međunarodne organizacije za ekološku poljoprivredu).(hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content