Na sajmu Viroexpo 2016. po prvi puta i izlagač iz Bugarske – ukupno 26 stranih zemalja

Međunarodni sajam gospodarstva obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2016. održat će se od 26. do 28. veljače Virovitici na već poznatoj adresi sajamskog prostora u Vukovarskoj ulici 13.

Na ovogodišnjem sajmu, koji će se održati po 21. put, nastupit će, uz izlagače iz Hrvatske, i izlagači iz ukupno 26 zemlja svijeta. Na sajmu će se po prvi puta predstaviti i izlagač sa sjedištem u Bugarskoj. Radi se o tvrtki u:Plug koja između ostalog proizvodi inovativne pametne utičnice koje služe kao punjači mobitela.

Pokrovitelj Viroexpo-a 2016. je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, a Zemlja partner je Republika Kosovo.

– Viroexpo je jedini sajam u Hrvatskoj koji ima dušu, a to su uz domaće prepoznali i izlagači iz čak 26 stranih zemalja. Sajam ima veliko značenje za razvoj gospodarstva Virovitičko-podravske županije, ali i cijele regije, čemu u prilog ide činjenica da se na sajmu svake godine obavi stotinjak individualnih poslovnih razgovora između tvrtki sudionica iz zemlje i inozemstva – naglasio je direktor sajma Viroexpo Igor Andrović.

Organizatori i pokrovitelji sajma Viroexpo su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije i tvrtka Contorte. (www.viroexpo.hr)