Nastup i predstavljanje županije Somogy i gradova Kaposvara i Barcsa na 21. „Viroexpu“

Poduzetnički centar županije Somogy, Ured u Barcsu, potvrdio je HGK – Županijskoj komori Virovitica već tradicionalni nastup i predstavljanje županije Somogy i gradova Kaposvara i Barcsa, uz nastup devet izlagača, na 21. „Viroexpu“ u Virovitici, 26. – 28. veljače 2016. god.. Mađarska sudjeluje na Viroexpo-u od 2001. god., a 2004. i 2015. god. je bila zemlja partner sajma.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica ima potpisan Sporazum
o suradnji i izuzetno dobru suradnju s Trgovačko-industrijskom komorom županije Somogy iz Kaposvara i Poduzetničkim centrom županije Baranja iz Pečuha, temeljem kojih se potiče promocija gospodarstva, a u cilju jačanja međusobne gospodarske suradnje.

Gospodarstvo Virovitičko-podravske županije predstavlja se na bazi reciprociteta na sajmovima u Barcsu, Kaposvaru i Szentlorincu, a mađarsko gospodarstvo, iz županija Baranja i Somogy, te gradova Barcs i Kaposvar, redovito se predstavljaju na sajmu „Viroexpo“ u Virovitici.

Ukupna vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Mađarske iznosila je 61,4 mil.$, od čega je izvoz iznosio 52,3 mil.$, a uvoz 9,1 mil. $, te je ostvaren suficit u vanjskotrgovinskoj razmjeni s Mađarskom u iznosu od 43,2 mil.$.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content