Naučite kako potaknuti i utjecati na globalna zbivanja s lokalne razine

Kreativnu i zanimljivu radionicu o DEAR pristupu u Virovitici 16. i 17. veljače organizira Hrvatska zajednica županija, a otvorit će je obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije i članica Upravnog odbora projekta LADDER Sanja Bošnjak.

Jeste li ikad pomislili kako kao građanin možete utjecati na globalne procese interkulturalnosti, tolerancije, migracija ili očuvanja okoliša? Jeste li se angažirali oko toga?

Odgovor na pitanja kako građane osvijestiti o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te ih potaknuti da se aktivno uključe u tematiku razvoja i smanjenja siromaštva saznajte na radionici o DEAR pristupu.

Temelj DEAR pristupa je podizanje svijesti građana o svijetu kao međuovisnoj cjelini te shvaćanje njihove uloge i odgovornosti unutar takvog globaliziranog društva. Ta je zadaća namijenjena lokalnim vlastima i organizacijama civilnog društva koje međusobnom suradnjom na lokalnoj razini jesu i mogu postati pokretači obrazovanja za razvoj, što znači da mogu i trebaju omogućiti građanima usvajanje novih ideja i stavova, odnosno potaknuti ih da se angažiraju oko globalnih razvojnih tema.

Radionicu o DEAR pristupu u Virovitici namijenjenu predstavnicima organizacija civilnoga društva organizira Hrvatska zajednica županija u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji provodi s još 45 partnera i suradnika iz 35 zemalja svijeta.

Projekt LADDER u središte stavlja lokalne vlasti kao glavne pokretače obrazovanja o razvoju i podizanja svijesti, odnosno DEAR pristupa. Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanje aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa.

Za radionicu, koja će se održati u utorak i srijedu, 16. i 17. veljače od 9 do 16 sati u Poduzetničkom inkubatoru u Virovitici, prijavite se putem e-maila [email protected], broja mobitela 0992124284 ili poveznice http://bit.ly/DEAR_VT.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content