U petak, 4. ožujka, na Virkasu 2016: “Pred mirovinom”, “Nećeš, razbojniče”, “NETA – nova europska kazališna akcija” i Indian Summer band

Na programu Virkasa 2016 u petak, 4. ožujka, održat će se promocija projekta u Kazališnom epicentru u Zagrebu pod nazivom “NETA – nova europska kazališna akcija” s početkom od 12 sati, dok će u Kazalištu Virovitica Prešernovo gledališće Kranj odigrati predstavu “Pod upokojitvijo”/ “Pred mirovinom” s početkom od 19.30 sati.

Autor djela Thoma Bernhard u drami tematizira tabu temu nacizam koju je podnaslovio kao komediju o njemačkoj duši. Pred upokojitvijo / Pred mirovinom priča je o bivšem zapovjedniku logora smrti, sada sucu koji je preuzeo lažno ime i izbjegao kaznu za svoje zločine, i njegovim dvjema sestrama. Njih troje svake godine potajno slave Himmlerov rođendan i iščekuju dan kada će društvenoj javnosti ponovno moći obznaniti svoje prave stavove.

Nakon predstave očekuje vas i festivalski after party u caffe baru Boom, rock koncert Indian Summer banda s početkom od 21.30 sati.

Osim toga u Društvenom domu u Špišić Bukovici u 19 sati i 30 minuta održat će se predstava “Nećeš, razbojniče!”, nastala u koprodukciji Kazališta Virovitica s Gradskim kazalištem “Joza Ivakić” Vinkovci.

necesRazbojnice

(www.icv.hr, žđ; Foto: Facebook)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content