Plastika u čokoladicama Mars i Snickers, s tržišta se povlače još i Milky Way, Celebrations i Mini Mix

Ministarstvo zdravlja zaprimilo je obavijest o  povlačenju sa tržišta proizvoda  MARS, SNICKERS, Milky Way, CELEBRATIONS i MINI MIX  koju je objavio sam proizvođač istih proizvoda iz Nizozemske.

Obzirom na zaprimljenu obavijest o mogućoj distribuciji zdravstveno neispravnih proizvoda u RH, u tijeku je inspekcijski nadzor sanitarne inspekcije kod mogućih distributera spornih proizvoda u RH. Kako se radi o proizvodima koji imaju široku distribucijsku mrežu potrebno je određeno vrijeme da se  kroz obvezu subjekata u poslovanju s hranom o uspostavi sljedivosti  utvrde sve činjenice o mogućoj distribuciji proizvoda na području RH. Za sada postoji određena sumnja da je dio takvih proizvoda ipak stigao na tržište RH. Zbog toga je dana obavijest potrošačima o serijama proizvoda koji se ne preporučuju za konzumaciju i zahtjevom da se obrate nadležnoj inspekciji sa informacijama o porijeklu spornih proizvoda ako ih posjeduju.

Naglašavamo da se radi o opozivu koji je pokrenuo sam proizvođač i on je već  informirao distributere koji provode povlačenje proizvoda sa tržišta EU pa tako i Republike Hrvatske.

(Ministarstvo zdravlja, Foto:Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content