U Virovitici održan inicijalni sastanak za organizaciju palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji

U organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Virovitičko-podravske županije i Doma zdravlja VPŽ održan je inicijalni sastanak za organizaciju palijativne skrbi u Virovitičko-podravskoj županiji.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Vlasta Vučevac, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica, imenovani članovi Tima za palijativnu skrb Virovitičko-podravske županije, ravnatelji zdravstvenih ustanova Županije i ravnatelji ustanova njega u kući s područja Županije.

Na sastanku je predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Vlasta Vučevac održala prezentaciju o trenutnom stanju palijativne skrbi u Hrvatskoj i o organizaciji palijativne skrbi u lokalnoj zajednici.

Što je palijativna skrb?
Palijativna skrb je sveobuhvatna (zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna) skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću koja značajno skraćuje životni vijek. Nastoji se ublažiti bol i podići kvaliteta života bolesnika neizlječivih ili složenih bolesti.

Cilj je palijativne skrbi smanjiti bol i neugodne simptome bolesti kako bi bolesnik koji je u posljednjim stadijima neizlječivih bolesti ili ima kroničnu tešku bolest što kvalitetnije živio. (www.vpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content