Viro i Slavonija Županja certificirani prema IFS Food normi

- PROMO -

Viro tvornica šećera i tvrtka za preradu žitarica Slavonija Županja, u vlasništvu Viro grupe, certificirale su svoje proizvodne procese prema IFS normi, potvrdivši najviše standarde kvalitete i sigurnosti u proizvodnji i isporuci proizvoda. IFS standardom u Viro tvornici šećera obuhvaćeni su proizvodnja i pakiranje bijelog kristalnog šećera u papirnate i polipropilenske vreće, proizvodnja tekućeg šećera, melase i briketiranog repinog rezanca. U tvrtki Slavonija Županja certificirana je proizvodnja mlinskih proizvoda.

IFS Food je međunarodno prihvaćeni standard Globalne inicijative za sigurnost hrane (Global Food Safety Initiative) usmjeren na kvalitetu i sigurnost hrane te kvalitetu proizvodnog procesa i maksimalnu transparentnost lanca isporuke. Standard obuhvaća sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane, odgovornost višeg menadžmenta, upravljanje resursima, planiranje i proces proizvodnje, mjerenje, analize i uvođenje poboljšanja te obranu hrane.

„Viro grupa većinu proizvodnje izvozi u zemlje Europske unije, a uvođenjem IFS standarda našim stranim partnerima dali smo dodatnu potvrdu kvalitete i sigurnosti naših proizvoda te pokazali da možemo uspješno odgovoriti na sve zahtjeve stranih i domaćeg tržišta“, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira.

IFS norma posljednja je u nizu potvrdi kvalitete i sigurnosti proizvoda Viro tvornice šećera. Prošle godine Viro je, kao prva velika tvrtka u Hrvatskoj, implementirao ISO 50001 sustav upravljanja energetskom učinkovitošću koji dopunjava i poboljšava procese upravljanja prema standardima sustava kvalitete, sigurnosti hrane te sustava zaštite okoliša – ISO 9001:2008, FSSC 22000:2010 i ISO 14001:2004. Uz to, Viro posjeduje certifikate za košer i halal, a kvalitetu proizvoda dodatno su potvrdili i potrošači te je Viro šećer dobitnik dvije zlatne medalje Qudal za najvišu razinu kvalitete šećera i BestBuy nagrade za najbolji omjer cijene i kvalitete. Slavonija Županja također je implementirala sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001, integrirani sustav kontrole sigurnosti hrane HACCP te posjeduje košer certifikat.

(Viro tvornica šećera)

Povezane vijesti

Skip to content